سيدة مسلمة Admin
اسم الدولة : عدد المساهمات : 2808 نقاط : 19607 تقييم : 128 تاريخ التسجيل : 26/05/2013 العمر : 53 الموقع : http://www.mslemat.com/
لعب الادوار مرئي للجميع: الخبرة,
| موضوع: دجاج تندوري - طريقة عمل الدجاج - دجاج تندوري بالصور روعه الثلاثاء يوليو 01, 2014 4:48 pm | |
| المقادير: كيلو وراك فراخ، طبق صغير فيه ملعقة كبيرة ملح، وملعقة كبيرة شطة ناعمة، وعصير ليمونة، وملعقة خل كبيرة. طبق كبير فيه 3 علب زباديوعليهم ملعقة من كل صنف: ملح، شطة، كمون، فلفل أسود، 3 ملاهق توابل الماسلا: (اللي مش هتلاقيها هي عبارة عن: قرفة مطحونة وزنجبيل مطحون وورق لورى مطحون وقرنفل) بنسب متساوية. ملعقتين زيت وعصير ليمونة كبيرة وملعقتين خل كبار، ولون تجيبيه من العطار أحمر أو برتقالي. الطبخ: بجيب الفراخ وأغسلها وأشيل الجلد من عليها وأعمل في كل جزء مليان لحم شق _ فتحة توصل لحد العظم. وبعدين أحط الثلاث أطباق جنب بعض، وأضع من الطبق الصغير في الفتحات بتاعة الفرخة اللي أنا عملتها،، أحشيها يعني. ولو اللي في الطبق خلص اعملي تاني ، عشان بتفرق كتير في الطعم، ثم بعد الحشو نضع الطبق الكبير اللي فيه خلطة الزبادي، يعني الطبق الصغير للحشو الداخلي والطبق الكبير للتتبيلة الخارجية. إلى أن أنتهي من الكمية وأقلبهم كويس أوي في الطبق، وأقفل عليهم ببلاستيك، وأتركهم ع الأقل ساعتين قبل الفرن والأفضل لو عندك عزومة تتبلي قبلها بيوم، واشوي في اليوم التالي. بعد كدة نحطهم في صينية مدهونة بزيت مسبقًا وأدخلهم في النص وأعلي الفرن، ولو حسيت إن التتبيلة ناشفة شوية ،نرش شوية زيت من فوق الوش عشان لما بتبات بتنشف التتبيلة شوية. وبعدين بطلعها ع الجريب تتلسوع شوية أو طاسة تيفال اللي متوافر عشان تنشف من الصوص وتقرمش من برة ومن جوة تكون طرية.
| |
|