[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]الادوات
ـــــــــــــــــــــ
1 _خرز لونين مقاس 10
*بس مش عارفه اخد مني كام جرام لاني عملت طقم كامل اخد كيلو ونص تقريبا
2 _ خيط صناره مقاس او60
70 تمام كده بســــــــــــــــــــــــــم الله **************************** الخطوه الاولي حنعمل وحده المفرش السداسي اللي متعودين نعمله
باي تنسيق يعجبك ف الالوان المهم وحده سداسيه وعدد الاسطر زي ماتحبي يكون قاعده الطبق كبيره او صغيره دا يرجع ليكي فتوكتي حبيبتي
الخطوه التانيه : حندخل خيط طويل ف الخرزه اللي ف الوسط من الركن يعني من راس السداسي حيبقي عندنا خيط طالع من الجمبين للخرزه
وبعدين حندخل ف الطرف اليمين 3 خرزات
وبعدين حندخل الطرف الشمال من الخيط ف اخر خرزه من التلاته اللي علي اليمين بالعكس
يعني كريس كروس ( خلف خلاف ) زي ما تسموها المهم زي الصوره دي
بالشكل دا حيكون معاكي طرف طالع من فوق وطرق من تحت
الطرف اللي من تحت حندخله خرزه بالجنب حيبقي معاكي خرزتين واحده قفي وواحده راسي
حسب الصوره اللي تحت دي يبقي طرف ف الاخضر وطرف ف الابيض
بعد كده من الطرف اللي ف الخرز الاخضر فوق حدخلي 2 خرز بس لحد ما تقفلي الدايره كلها
يعني ف اول مره بس 3 وبعد كده كله 2 واخر واحده بس خرزه واحده فقط علشان تقفلي السطر
وفي كل مره طبعا بتدخلي الطرف الاخر من الخيط خلف خلاف مع اخر خرزه فقط
بسم الله
السطر التاني
حنشتغل كاننا بنشتغل في المفرش السداسي عادي بفتله واحده حنعمل
5 خرزات وندخلهم ف الخرزه اللي في الركن حيكون عندنا دايره 6 خرزات
حنشتغل كده 3 لحد ما نقفل الدايره ب خرزتين زي اي مفرش سداسي بعمله
السطر الثالث
زي السطر الاول بالظبط 4 خرزات بفتلتين
وهكذاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا اااا
سطر رباعي
وسطر سداسي
لحد ما توصلي للمقاس المطلوب للطبق