سيدة مسلمة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي

سيدة مسلمة

لااله الا الله محمد رسول الله ( للنساء فقط )
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جالمجموعاتالتسجيلدخول
جميع المشاركات تعبر عن رأي كاتبتها دون ادنى مسئولية على ادارة الموقع

المواضيع الأخيرة
» العاب قديمة مسلية للتحميل المباشر منتقاه لطلبات الاعضاء
الأربعاء أكتوبر 31, 2018 9:46 pm من طرف مفيدة155

» من هو ذو القرنين
الخميس يونيو 21, 2018 1:11 am من طرف سارة أحمد

» افضل تصميمات لتطبيقات الجوال
الأربعاء مايو 30, 2018 10:49 am من طرف 2Grand_net

» افضل متجر للاندرويد
الثلاثاء مايو 22, 2018 10:33 am من طرف 2Grand_net

» تصنيف تطبيقات الاندرويد الاكثر استخداما مؤخرا
الثلاثاء مايو 15, 2018 5:11 pm من طرف 2Grand_net

» اكثر 100 تطبيق ايفون استخداما فى :- دول الخليج & الشرق الاوسط
الإثنين مايو 07, 2018 3:34 pm من طرف 2Grand_net

» مقال :- أفضل 5 تطبيقات جوال أندرويد 2018
الأحد أبريل 29, 2018 11:53 am من طرف 2Grand_net

»  فيسبوك يطوّر "خاصية السلامة"
الجمعة يناير 05, 2018 8:48 pm من طرف سيدة مسلمة

» ما لا تعرفه عن الاتراك
الجمعة يناير 05, 2018 8:48 pm من طرف سيدة مسلمة

» سعر الدولار الامريكى اليوم فى البنوك والسوق السوداء
الخميس أغسطس 10, 2017 6:29 am من طرف bedo12121112

العناصر فى الاعلى

             
               






عنصر شخصي

شاطر | 
 

  حلوي الجولاب جامون

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سيدة مسلمة
Admin
سيدة مسلمة

اسم الدولة : مصر
عدد المساهمات : 2808
نقاط : 19607
تقييم : 128
تاريخ التسجيل : 26/05/2013
العمر : 48
الموقع : http://www.mslemat.com/

لعب الادوار
مرئي للجميع: الخبرة,

مُساهمةموضوع: حلوي الجولاب جامون   الثلاثاء يوليو 08, 2014 2:57 pm





حلوي هندية مشهورة جداااااا معمولة من اللبن ولذيذة جداااا ودايما موجودة في الاعياد والمناسبات وبعشقها جدااااااااااا



************************************************** **************






المقادير:
********
1كوب لبن بودرة
1/4 كوب دقيق
3ملاعق صغيرة من غرفة الزبدة غير المملحة
1/4 كوب حليب مش دافي ولا سخن
ملعقة صغيرة من بيكينج باودر



السيرب :
كوب سكر
2كوب ماء
ملعقة صغيرة من الحبهان المطحون
2فص حبهان
ماء الورد اختياري
زعفران اختياري







الطريقة:






هنبدأ نخلط المكونات الجافة كلها مع بعض ونخلطهم كويس اوي










بعدين نضيف الزبدة وبالراحة خالص نخلطها مع المكونات.










وبعد الخلط بشكل كويس جدااااااااااااا نبدأ نضيف اللبن واحدة واحدة (( علي فكرة العجينة لازم تلزق في الايد عشان فيها لبن ومتقلقيش اللبن البوردة هيشرب السوايل دي )) العجينة لازم تبقي ناعمة اووووووووووووووووى ومتبقاش ناشفة ولا طرية اووي عشان متتكسرش وتفك.













بنسيبها تهدا دقيقتين تكون مسكت نفسها ونغطيها عشان متنشفش في البرد اللي احنا فيه ده
















في الوقت ده نكون مجهزين الحلة اللي بنعمل فيها الشربات
المية والسكر والحبهان (وده سر الطعم ) وعود الزعفران



بنحط المية والسكر وفصين الحبهان علي النار

ولما يبدأ في الغليان بنوطي النار خالص ونسيبه يكمل سواه













وبعد ما نطفي ممكن نحط الزعفران زي ما قلنا اختياري هو ومية الورد



نيجي للعجينة



بعد ما ارتاحت بنبدأ نعمل كرات بالحجم ده بالظبط (((هي لما هتتقلي هتكبر ))














في زيت غزير وسخن في مقلاة غويطة طبعااااااااا هنبدأ نقلي الجولاب جامون هنجرب نحط واحدة ونشوف الزيت سخن للدرجة اللي عايزنها ولا لسه
اول ما هنحط اول واحدة هتبدأ تكبر (( متحاوليش تحركيها او تقلبيها اول ما تطلع ع وش الزيت وتكبر سيبيها 15 ثانية وبعدين حركيها وهكذا عشان متفكش منك










حطي 5 او 6 مع بعض كل مرة وهياخدوا حوالي 5 او 6 دقايق عشان تستوي بس حاسبي عشان متتحرقش منك










هتلاحظي ان ملمسها جامد ولونها بني بعد ماتطلعيهم حطيهم علي ورق مناديل عشان تشرب الزيت الزيادة وتهدا شوية
بعدين تحطيهم في الشربات بتاعهم







! و بالهنا والشفا


منقوووووووول







المصدر: منتديات سيدة مسلمة

http://sidamslema.forumegypt.net



&a
(صل الله علي محمد صل الله عليه وسلم)





ier New]]مدونتــــــــــــــــــــــــــــــــــي[/size]

http://omelbanotat.ahlablog.com

http://moslmat.ucoz.ae/blog/




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://www.mslemat.com
 
حلوي الجولاب جامون
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
سيدة مسلمة  :: مطبخ سيدة مسلمة :: حلويات شرقية وغربية-
انتقل الى: